Festival zahodených partií a následný Texas masaker 8-9.kolo

07.03.2011 11:10

Piatkový príchod Mireka do Žiaru okolo obeda napovedal dosť o smerovaní dňa, či noci :D... Pre podporu šachu na strednom Slovensku sme si spravili malý výlet do Hliníka nad Hronom... :) Večer sme sa silou vôle dopracovali pred bytovku kde sme stretli Leszeka  na byte nás už čakal Otilión... Príprava na zápas bola v plnom prúde... raňajšie vstávanie bolo síce tažkopádne ale o to viac sme boli nabudení poraziť súperov z Veži BB.

 

Všetci 9ti sme sa stretli na autobuske v ZH... Výlet o 9:00 mohol začať. Plán bol jednotvárny: prísť vyhrať odísť

 

Priebeh partií tomu aj znamenite nasvedčoval:

Nehrajúci kapitán som bol ja.

 

Veľmajstrovská 13ťahová remízka na 5.doske; na 7. rovná vežová koncovka-podpísaná remízka; na 1.doske Mirek nezbadal dvojťahový zisk pešiaka v otvorení, v koncovke podhodil kvalitu a domáci viedli 2-1; na 3ke v rovnej koncovke ťažkých figúr sa Máriovi vysrstil blunder aký som ho nevidel ešte zahrať, nasledovala strata materiálu a o 13:00 to bolo 3-1 pre domácich. Ale aj napriek týmto dvom nečakaným prehrám to vyzeralo na víťazstvo.

 

Na 2ke Leszekov súper podhodil ľahkú figúru, odťahali sa ešte tri ťahy a súper podpísal kapituláciu- 3-2; 13:40 Oto skúsene obohral súpera na 4ke. 3-3 začínalo sa od znova;

15:10 končí partia na 8.doske remízou, ale keby niekto videl tú partiu tak si povie „čistá lotéria“ hodnotenie pozície z + na – sa menilo neustále a naopak. Laci nevyužil šancu vyhrať partiu v lepšej koncovke, súper sa chytil stebla, neskôr zahodil a neskôr zas dostal šancu... konečná pozícia partie? Biely: Ke1Vd3+ Čierny: Ke3 Df3

Posledná partia končila na 6ke, kde Rudo zahodil elementárnu výhru posledným ťahom pred časovou kontrolou, remíza

 

Konečný stav zápasu prekvapivých 4-4, z nášho pohľadu to bol veľmi zahanbujúci výsledok, súperi boli o triedu slabší, ale vybrali sme si zrejme prvý aj posledný zápas so zahadzovaním partíí. Radšej s Vežou ako v poslednom kole s LŠŠ.

Výsledky po šachovniciach zo sobotného 8.kola: https://chess-results.com/tnr38269.aspx?art=3&rd=8&lan=5&m=-1&wi=1000

 

Sobotná pozápasová analýza ukázala 5 zahodených partií z nášho pohľadu. Základom bolo sa oklepať, dobre sa vyspať, v nedeľu sme cestovali do Kurty BB, iba za jediným účelom-vyhrať

 

Domáci nastúpili dosť oslabení a bez hráča na 8ke. Tak od 9:00 to bolo 0-1 pre nás, udržal som si neporaziteľnosť v 2.lige :D

K priebehu partií nie je veľa čo napísať, ukázalo sa veľké naše odhodlanie, že zaváhanie na celú sezónu sme si už vybrali v sobotu.

 

O 14:00 priebežný výsledok 0-6 pre nás, o polhoďku Mário podpísal remízu nakoľko nedokázal uplatniť pešiaka viac v koncovke. 14:40 poráža Milan súpera a konečný stav zápasu 0.5-7.5 vyznieva dosť kruto pre domácich borcov.

 

Výsledky po šachovniciach z nedeľného 9.kola: https://chess-results.com/tnr38269.aspx?art=3&rd=9&lan=5&m=-1&wi=1000

 

Jedno je isté, po sobote sme si chceli napraviť chuť. To sa nám do istej miery podarilo...

 

V konečnom dôsledku nič to nemení na tom, pokiaľ vyhráme posledné dva zápasy tak vyhráme ligu. Stále to máme vo svojich rukách, takisto si zrejme hovoria mládežníci z LŠŠ, nakoľko v priamom súboji o prvé miesto v poslednom kole im bude stačiť na postup zrejme remíza 4-4. Isto mi veľa ľudí dá za pravdu, že hrať v šachu na remízu je nemysliteľné.

 

Stretneme sa všetci 26-27.3  v Sklenom. 2.liga C ročník 2010/11 sa ukončí na našej horúcej pôde. Pokiaľ zahráme ako team, mládežníci nemajú šancu.

Vo fotogalérii su pridané fotky z víkendu.

Lukáš

 

 

CC Sklené Patriots © 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web zdarma!Webnode